Z-News

Powered by Zuyderleven

Huurders- en eigenarenbelang meeverzekeren op inboedelverzekering

Woon je in een huur- of koopappartement? Dan willen wij je attenderen op de mogelijkheid om huurders- en/of eigenarenbelang mee te verzekeren op je inboedelverzekering.

Wat houdt huurdersbelang in?

Met huurdersbelang bedoelen wij de verbeteringen, veranderingen en uitbreidingen die jij of de vorige huurder op eigen kosten heeft aangebracht aan het woonhuis dat je huurt, of die je volgens de huurovereenkomst zelf moet betalen.

Wat houdt eigenarenbelang in?

Met eigenarenbelang bedoelen wij de verbeteringen en uitbreidingen die jij of de vorige eigenaar hebt aangebracht aan jouw appartement. Het betreft dan het eigenarenbelang dat niet verzekerd is op de verzekering van de Vereniging van Eigenaren (VVE). Weet je niet zeker of dit meeverzekerd is, vraag dan bij je VVE een kopie van de verzekeringspolis op. En kun je het ook dan nog niet vinden, neem dan even contact met ons op.

Waar hebben we het precies over?

Voorbeelden van huurders- c.q. eigenarenbelang zijn: betimmeringen, vaste of gelijmde parketvloeren, gietvloeren en gelijmde PVC-tegels, metsel-, behang-, schilder-, wit- en metselwerk, verwarmings- en airconditioningsinstallaties, sanitaire apparaten, keukenapparatuur en andere vast met het woonhuis verbonden installaties. Maar ook: erfafscheidingen (hagen, planten en bomen vallen hier niet onder), schuren, garages, afdaken, overkappingen, zonnepanelen, screens, zonneschermen, rolluiken, (schotel) antennes en laadpalen voor een elektrische auto die zich bevinden op het terrein dat hoort bij jouw woonhuis of appartement.

Wat is het verzekerd bedrag?

Bij de meeste verzekeraars is standaard tot € 6.000 verzekerd voor huurders- en of eigenarenbelang. Ben je voor een hoger bedrag aan huurdersbelang of eigenarenbelang verzekerd? Dan wordt maximaal het bedrag vergoed dat op jouw polisblad staat. Het is sowieso verstandig om te bekijken of het verzekerd bedrag nog voldoende is. Zeker in een tijd waarin alles fors duurder is geworden.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze dekkingen en welke mogelijkheden jouw huidige inboedelverzekering biedt? Neem dan contact met ons op.

Tekst: Petra de Bruyn, Trajectmanager Injury & Damage

 


Dit artikel verscheen in Z-News #5, oktober 2022

Z-News – Powered by Zuyderleven