Z-News Business

Powered by Zuyderleven

Pensioenakkoord: Beschikbare Premieregeling

Wellicht heb je er al iets over gehoord: er is een nieuw pensioenakkoord in de maak.

Er ligt een wetsvoorstel om medio 2023 stapsgewijs alle pensioenregelingen in Nederland aan te gaan pakken. Het uitgangspunt gaat worden dat iedereen die pensioen opbouwt dat vanaf een bepaald moment gaat doen in een zogenaamde Beschikbare Premieregeling.

Beschikbare Premieregeling

De Beschikbare Premieregeling is een pensioenregeling waarbij een deelnemer een eigen ‘pensioenpotje’ heeft waarin zijn of haar premie wordt gestort en waarmee in de basis zal worden belegd. Bij veel pensioenregelingen kan een deelnemer zelf ook invloed op de beleggingen uitoefenen of eigen keuzes maken. Dat is echter niet voor alle pensioenregelingen het geval.

De ‘oude’ manier van pensioenen garanderen zal dus verdwijnen. Tevens zal er voor veel mensen een steeds groter wordende eigen verantwoordelijkheid om de hoek komen kijken.

Kansen

Het klinkt allemaal wellicht wat spannend. Wij geloven erin dat het pensioenakkoord ook grote kansen met zich meebrengt. Meer keuzes, meer inzicht en daarmee een beter beeld van hoe je financiële situatie ‘straks’ zal zijn.

Communicatie

Hierbij zal communicatie van essentieel belang zijn. Communicatie vanuit verzekeraars, pensioenfondsen, werkgevers en adviseurs. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Zuyderleven heeft een heel mooi programma ontwikkeld om je snel en makkelijk te informeren over je pensioensituatie en om je ook de tools te geven om de juiste keuzes te maken. Voor ‘straks’ én voor ‘nu’.

Wil je weten hoe we je hierbij kunnen helpen? Neem dan eens contact met mij op.

Will Smit RPA BPLA
Manager Pensions & Employee Benefits
Zuyderleven Breda