Zaterdag 9 april: Zuyderleven Lekkerkerk Skeelermiddag & Huldiging Olympiërs

4 apr. 2022 12:27 , Communicatie & Marketing , Lekkerkerk, MVO ,

Op zaterdag 9 april organiseert Schaatstrainingsvereniging Lekstreek samen met Zuyderleven, hoofdsponsor van de vereniging, de gemeente Krimpenerwaard en Sportservice Krimpenerwaard een leuke dag voor de inwoners van de Krimpenerwaard. De dag zal in het teken staan van sport en spel.

Huldiging olympiërs

Tijdens de activiteiten op die dag zal er een huldiging plaatsvinden van twee olympiërs uit de Krimpenerwaard: Patrick Roest en Hein Otterspeer. Patrick won in Beijing twee zilveren medailles, werd Europees kampioen op de 5000 meter en heeft een tweede plaats behaald heeft op het WK Allround in Hamar. Hein Otterspeer won op de NK afstanden zilver en brons en werd 10e op de 1000 meter tijdens de Olympische Spelen.

Skeeler Negendorpentocht

Lange stukken tegenwind, hier en daar bar slecht ijs, vallen, opstaan, weer verder en verder, bukken voor bruggetjes, klunen en verder maar weer. Op weg naar de volgende stempelpost. Wie de Negen Dorpentocht kent zal al deze elementen herkennen. Evenals de koek-en-zopie-tentjes, de warmte en de oergezellige sfeer in de ijsclubgebouwtjes, waar de geur hangt van warme chocolademelk en koffie.

De sfeer van deze tocht willen we nabootsen op de skeelerbaan. Er is een bruggetje en er zijn wakken op de baan. Langs de baan is er veel gezelligheid, koek-en-zopie tentjes en muziek. STV Lekstreek heeft een skeelerkar waar skeelers en bescherming geleend kunnen worden. Iedereen kan meedoen!

Aanmelden kan hier.

Spellen en springkussen

Langs de baan en op het grasveld nabij het clubhuis zijn er volop andere activiteiten voor bezoekers van het evenement. De spellen zijn in het thema winter of Olympische Spelen. Bijvoorbeeld fakkelhangen of een ijspegel grot. Ook zal er een springkussen aanwezig zijn.

Waar en wanneer

De activiteiten zullen plaatsvinden op zaterdag 9 april op Sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. Aanvang circa 13:30 uur. De huldiging van onze sporthelden staat voor 16:00 uur gepland.

We maken er een mooie middag van.

Tot dan!

Edwin Wink

Zuyderleven Groep – Lekkerkerk
RegioBank Lekkerkerk
Raadhuisplein 25-27

2941 BS Lekkerkerk

T 0180 – 66 17 95